AKTUELNO

Sutra se održava državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja na Tašmajdanu u Beogradu.

Stradanje dece u saobraćaju jedan je od najvećih izazova sa kojima se danas suočavaju savremene strategije bezbednosti saobraćaja.

Novi koncepti obrazovanja, tehnička i tehnološka rešenja usmerena su ka tome da se deca što bolje obuče i priviknu na učešće u saobraćaju i da se na taj način smanji rizik od nastanka povreda koje mogu imati teške posledice.

Crveni krst Srbije doprinosi unapređenju bezbednosti saobraćaja kroz osposobljavanje građana da pravilno postupe u slučaju nezgode i pruže prvu pomoć. Obuka dece i mladih je prioritetan zadatak.

Foto: Crveni krst

Uloga porodice u ovom procesu je takođe važna, jer pored usmenog prenošenja važnih informacija koje deca treba da upamte i usvoje, roditelji svojim primerom u značajnoj meri utiču na to kako će se deca ponašati u životu, pa tako i u saobraćaju.

Iz tog razloga, aktivnosti koje će se odvijati u manifestaciji Crvenog krsta, namenjene su celoj porodici, a sadržaji prilagođeni svim uzrastima i različitim intersovanjima.

Prepoznajte heroja u sebi! Naučite prvu pomoć!

Program manifestacije možete pogledati u nastavku:

Foto: Crveni krst

#Crveni krst

#Tašmajdan

'